syarikat hosting terbaik
Teknikal Blog

Cadangan syarikat hosting terbaik untuk blogger

Patutnya tajuk entri ni saya nak tulis cadangan syartikat hosting terbaik untuk blogger yang baru nak berjinak-jinak dengan wordpress, tapi panjang sangatlah pulak kan? Jadi saya guna setakat cadangan syarikat hosting terbaik untuk blogger je. Walaupun saya telah berjinak-jinak dalam dunia blogger sejak 2006, tapi saya mula mengenali dan menggunakan hosting sejak tahun 2008. Sejak 2008 sehingga 2017, saya telah…

Continue Reading

pilih domain
Teknikal Blog

kenapa tak pilih domain .MY

kenapa tak pilih domain .MY ye? soalan yang diajukan oleh sabree hussin, blogger dari sabreehussin.com kepada saya dalam ruangan komen entri blog saya blogger bermula. Soalan sabree hussin “kenapa tak pilih domain .MY ye? Kalau tak silap saya domain .MY ni pun banyak yang available lagi.” Ok, senang je nak jawab soalan tu… banyak sebab kenapa saya tak pilih domain…

Continue Reading

sayablogger dot com
Tips Blogging, Uncategorized

Blog saya blogger bermula

1st post blog saya blogger bermula. Hai, pertama sekali saya sangat, super duper sangat bersyukur sebab dapat beli domain sayablogger.com ni Tak tahulah sama ada domain ni domain lama yang dah expired n tak direnew ke atau memang tak pernah ada orang terfikir nak beli domain ni. Tapi entah macam mana, domain ni available dikala saya ada duit dan idea…

Continue Reading