blogger untuk buat review
kisah blogger

cabaran seorang blogger untuk buat review

Adalah penting untuk anda memilih Niche yang sesuai dengan kemampuan anda. Sebab, bila anda memilih Niche tu, anda mungkin perlu buat review untuk produk atau perkhidmatan tu. Jadi, Harini, saya nak tunjukkan dan kongsikan cabaran seorang blogger untuk buat review. Kenapa saya buat entri pasal cabaran seorang blogger untuk buat review ni? Sebab ramai orang pandang remeh akan cabaran seorang…

Continue Reading

pengalaman berblog saya
kisah blogger

Pengalaman berblog 12 tahun

Sebenarnya saya tak tahu nak bagi tajuk apa untuk entri ni, cuma saya nak kongsikan apa yang saya nampak sepanjang saya jadi blogger selama 12 tahun. Jadi.. saya buatlah tajuk pengalaman berblog 12 tahun. Dah lama dah saya nak buat entri pengalaman berblog 12 tahun ni dah lama dah saya nak buat. Dah bertahun-tahun dah saya nak buat, setiap tahun…

Continue Reading

blogger pergi event
Tips Blogging

Perlukah blogger pergi event untuk berjaya?

Mesti anda selalu nampak, atau dengar atau tahu yang ramai blogger pergi event sana sini, dan blogger tersebut bukanlah blogger yang cap ayam. Blogger terkenal. Jadi… perlukah blogger pergi event untuk menjadi blogger yang berjaya? Kalau tanya saya, saya akan jawab, tak perlu pun sebenarnya. Antara contoh yang saya boleh beri, blogger yang gah namanya, blognya hampir semua orang tahu…

Continue Reading

blogger vs internet marketer
kisah blogger

Blogger vs Internet Marketer

Blogger vs Internet Marketer ? lawan ke? musuh ke? takdelah… Saya buat tajuk Blogger vs Internet Marketer sebab nak menunjukkan perbezaan antara blogger dan Intenet Marketer. Atau mungkin persamaan antara blogger dan Internet Marketer Siapakah Blogger? Kalau anda masuk blog sayablogger.com ni, pastinya anda adalah seorang blogger atau anda adalah seorang yang minat untuk menjadi blogger. Siapakah Internet Marketer? Internet…

Continue Reading

sayablogger dot com
Tips Blogging, Uncategorized

Blog saya blogger bermula

1st post blog saya blogger bermula. Hai, pertama sekali saya sangat, super duper sangat bersyukur sebab dapat beli domain sayablogger.com ni Tak tahulah sama ada domain ni domain lama yang dah expired n tak direnew ke atau memang tak pernah ada orang terfikir nak beli domain ni. Tapi entah macam mana, domain ni available dikala saya ada duit dan idea…

Continue Reading