buat akaun wordpress.com
Teknikal Blog

buat akaun wordpress.com walaupun….

Buat akaun wordpress.com walaupun…. apa? hahahaha… tajuk macam tergantung kan? bukan saja-saja gantung tak bertali macam tu, tapi ada sebab, kenala buat macam tu. Harap faham. Entri ni tak terhad kepada pengguna wordpress sahaja, pengguna blogspot dan platform-platform blogging lain pun digalakkan buat akaun wordpress.com ni juga. Dan saya memandang tinggi kepada blogger yang buat akaun wordpress.com walaupun mereka bukan…

Continue Reading

maklumat pelawat blog kita
Tips Blogging

Macam mana google tahu maklumat pelawat blog kita?

Kebanyakan blogger mesti tahu dan ada akaun google analytics kan? Mesti anda pernah tengok maklumat pelawat blog anda kan? macam… Sistem Operasi, browser, umur, jantina, negeri dan sebagainya kan? Persoalannya, macam mana Google tahu maklumat pelawat blog kita ni? Benda paling senang nak jawab. Berikut adalah antara produk-produk utama Google: Google.com Gmail Google Chrome Android Jadi, yang mana yang anda…

Continue Reading

pengalaman berblog saya
kisah blogger

Pengalaman berblog 12 tahun

Sebenarnya saya tak tahu nak bagi tajuk apa untuk entri ni, cuma saya nak kongsikan apa yang saya nampak sepanjang saya jadi blogger selama 12 tahun. Jadi.. saya buatlah tajuk pengalaman berblog 12 tahun. Dah lama dah saya nak buat entri pengalaman berblog 12 tahun ni dah lama dah saya nak buat. Dah bertahun-tahun dah saya nak buat, setiap tahun…

Continue Reading