blogger vs internet marketer
kisah blogger

Blogger vs Internet Marketer

Blogger vs Internet Marketer ? lawan ke? musuh ke? takdelah… Saya buat tajuk Blogger vs Internet Marketer sebab nak menunjukkan perbezaan antara blogger dan Intenet Marketer. Atau mungkin persamaan antara blogger dan Internet Marketer Siapakah Blogger? Kalau anda masuk blog sayablogger.com ni, pastinya anda adalah seorang blogger atau anda adalah seorang yang minat untuk menjadi blogger. Siapakah Internet Marketer? Internet…

Continue Reading

pilih domain
Teknikal Blog

kenapa tak pilih domain .MY

kenapa tak pilih domain .MY ye? soalan yang diajukan oleh sabree hussin, blogger dari sabreehussin.com kepada saya dalam ruangan komen entri blog saya blogger bermula. Soalan sabree hussin “kenapa tak pilih domain .MY ye? Kalau tak silap saya domain .MY ni pun banyak yang available lagi.” Ok, senang je nak jawab soalan tu… banyak sebab kenapa saya tak pilih domain…

Continue Reading

turunkan bounce rate
Tips Blogging

Tips turunkan bounce rate blog

Hai blogger, baru-baru ni saya ternampak status facebook seorang blogger yang bertanya Tip turunkan bounce rate blog. Jadi sebagai seorang blogger yang tak berapa nak baru dalam dunia blog, banyak pengalaman, eksperimen dan ilmu yang telah saya timba. Jadi, tak salah rasanya kalau saya kongsikan sedikit ilmu yang saya telah timba berkaitan Tip turunkan bounce rate blog. Apa yang saya…

Continue Reading

submit sitemap google
Teknikal Blog

Cara submit sitemap blogspot di Google Webmaster Tools

Salah satu perkara yang kita perlu buat untuk membolehkan website atau blog kita mudah di index oleh google adalah dengan submit sitemap di Google Webmaster Tools. Jadi hari ini saya akan kongsikan cara submit sitemap blogspot di Google Webmaster Tools. Saya biasa menggunakan wordpress, cara wordpress jauh berbeza dengan cara blogspot, tapi beza pada 1 atau 2 langkah je. Kalau…

Continue Reading

sayablogger dot com
Tips Blogging, Uncategorized

Blog saya blogger bermula

1st post blog saya blogger bermula. Hai, pertama sekali saya sangat, super duper sangat bersyukur sebab dapat beli domain sayablogger.com ni Tak tahulah sama ada domain ni domain lama yang dah expired n tak direnew ke atau memang tak pernah ada orang terfikir nak beli domain ni. Tapi entah macam mana, domain ni available dikala saya ada duit dan idea…

Continue Reading