syarikat hosting terbaik

Cadangan syarikat hosting terbaik untuk blogger

Published on :

Patutnya tajuk entri ni saya nak tulis cadangan syartikat hosting terbaik untuk blogger yang baru nak berjinak-jinak dengan wordpress, tapi panjang sangatlah pulak kan? Jadi saya guna setakat cadangan syarikat hosting terbaik untuk blogger je. Walaupun saya telah berjinak-jinak dalam dunia blogger sejak 2006, tapi saya mula mengenali dan menggunakan […]

blogger pergi event

Perlukah blogger pergi event untuk berjaya?

Published on :

Mesti anda selalu nampak, atau dengar atau tahu yang ramai blogger pergi event sana sini, dan blogger tersebut bukanlah blogger yang cap ayam. Blogger terkenal. Jadi… perlukah blogger pergi event untuk menjadi blogger yang berjaya? Kalau tanya saya, saya akan jawab, tak perlu pun sebenarnya. Antara contoh yang saya boleh […]

Macam mana nak bagi keyword hijau dalam yoast

Published on :

Bukan sekali, bukan dua kali, tapi dah banyak kali terjadi dimana blogger lain tanya dengan saya, macam mana nak bagi keyword hijau dalam yoast atau macam mana nak dapatkan score hijau dalam Seo yoast. Yg ni ambik masa gak sbnrnye utk memahami dan menguasai… Bergantung kepada ilmu dan pengalaman seorang […]

iklan di blog

Perlu ke pasang iklan di blog?

Published on :

Ada blogger, nak kata blogger baru, taklah baru sangat, agak lama mula bertanya Perlu ke pasang iklan di blog? Pada saya, ia soalan atau topik yang bagus untuk dibincangkan atau ditulis di blog. Kalau tanya saya, jawapan saya sangatlah subjektif atau ayat mudahnya ‘ terpulang ‘ kepada pemilik blog. Pada […]

upload video di blog

upload video di blog

Published on :

Sorang client webdesign saya whatsapp saya, nak tanya boleh ke nak upload video di blog wordpressnye. Bila datang mode particular saya, saya akan tanyalah nak letak dalam post ke? Sebab kalau kata nak upload je, tak jadi masalah, sebab ada sesetengah orang upload, lepastu dia share link video tu kepada […]

design blog dan website

Berhenti kerja design blog dan website

Published on :

Berhenti kerja design blog dan website adalah benda yang saya rancang untuk tahun 2017 lepas klien design blog dan website terakhir yang saya buat pada tahun 2016. Sebab tu saya lebih fokus kepada menulis blog berbanding buat design blog dan website atau makeover blog. SKIP TERUS KEPADA TOPIK Saya bukanlah […]

blogger vs internet marketer

Blogger vs Internet Marketer

Published on :

Blogger vs Internet Marketer ? lawan ke? musuh ke? takdelah… Saya buat tajuk Blogger vs Internet Marketer sebab nak menunjukkan perbezaan antara blogger dan Intenet Marketer. Atau mungkin persamaan antara blogger dan Internet Marketer Siapakah Blogger? Kalau anda masuk blog sayablogger.com ni, pastinya anda adalah seorang blogger atau anda adalah […]

pilih domain

kenapa tak pilih domain .MY

Published on :

kenapa tak pilih domain .MY ye? soalan yang diajukan oleh sabree hussin, blogger dari sabreehussin.com kepada saya dalam ruangan komen entri blog saya blogger bermula. Soalan sabree hussin “kenapa tak pilih domain .MY ye? Kalau tak silap saya domain .MY ni pun banyak yang available lagi.” Ok, senang je nak […]

turunkan bounce rate

Tips turunkan bounce rate blog

Published on :

Hai blogger, baru-baru ni saya ternampak status facebook seorang blogger yang bertanya Tip turunkan bounce rate blog. Jadi sebagai seorang blogger yang tak berapa nak baru dalam dunia blog, banyak pengalaman, eksperimen dan ilmu yang telah saya timba. Jadi, tak salah rasanya kalau saya kongsikan sedikit ilmu yang saya telah […]

submit sitemap google

Cara submit sitemap blogspot di Google Webmaster Tools

Published on :

Salah satu perkara yang kita perlu buat untuk membolehkan website atau blog kita mudah di index oleh google adalah dengan submit sitemap di Google Webmaster Tools. Jadi hari ini saya akan kongsikan cara submit sitemap blogspot di Google Webmaster Tools. Saya biasa menggunakan wordpress, cara wordpress jauh berbeza dengan cara […]