ebook belajar Seo yang wajib dimiliki

Kali ni saya nak kongsikan satu ebook belajar Seo yang telah saya miliki dan saya rasa semua pemilik laman web dan blogger terutamanya wajib miliki.

ebook belajar seo

Walaupun saya dah lama berblogging dan Seo bukanlah satu benda yang asing pada saya, tapi banyak juga perkara yang dapat saya belajar dan refresh buku ini.

eBook belajar Seo ni sesuai untuk semua blogger, tak kira blogger baru atau yang dah otai.

ebook ni berkongsi info mengenai cara seting plugin yoast, all in one SEO, Google webmaster tool dan beberapa tools lain.

Selain dari tu, ilmu yang paling saya rasa berharga, yang menaikkan ilmu saya ke satu tahap baru adalah mengenai pemilihan keyword.

Selama ni saya memang guna tools keyword planner untuk cari kata kunci yang sesuai bila nak buat entri, tapi dalam ebook actionable SEO yang ditulis oleh wan Yusof ni mengajar kita macam mana nak menganalisis beberapa keyword dan menghasilkan long tail keyword.

Saya beli pakej premium seo, sebab… Pada awalnya… Secara jujur, saya memandang rendah akan ebook actionable SEO ni dan menyangka ebook ini hanya mengandungi perkara-perkara yang telah pun saya tahu, jadi… Alang-alang, baik saya beli pakej premium seo yang mengandungi ebook actionable SEO Dan beberapa produk lain.

Malah, bila saya dah beli pakej premium seo ni pun, bila saya baca bahagian index ebook actionable SEO, ebook belajar Seo ni pun, saya masih menyangka ianya biasa sahaja sebab bila tengok index ebook actionable SEO ni, saya tengok semua benda yang saya dah memang tahu.

index ebook actionable seo

Jadi saya taklah rasa teruja sangat masa mula-mula baca ebook ni.

Tak sangka rupanya ebook actionable SEO ni saja dah cukup untuk buat saya rasa yang ilmu Seo saya masih agak cetek. Semakin banyak muka surat yang saya baca, semakin kecil saya rasakan diri ni.

Kalau siapa yang pernah menerima tunjuk ajar, pendapat atau nasihat saya mengenai Seo dan mengkagumi ilmu Seo yang saya ada, nescaya anda akan ternganga hingga rahang anda jatuh ke lantai apabila membaca ebook belajar Seo ni iaitu ebook actionable SEO.

Dan pelaburan saya tidak sia-sia apabila membuka produk-produk lain yang terdapat dalam pakej premium seo ni kerana tingginya ilmu wan Yusof ni dalam Seo betul-betul buat saya kagum.

Beliau bukan buat ebook biasa-biasa, beliau membuat banyak kajian sebelum menghasilkan ebook actionable SEO ni. Dan saya adalah spesis manusia yang sangat mengagumi orang yang berilmu macam beliau.

Penyampaian beliau dalam video-video yang terdapat dalam pakej premium sangat menarik dan menunjukkan yang beliau memang seorang yang profesional.

Kalau anda ada budget lebih, beli pakej premium, kalau tak ada, mulakan dengan beli ebook actionable SEO ni dulu, ebook ni akan membantu anda, langkah demi langkah untuk menaikkan ranking blog anda dalam hasil carian di enjin carian seperti Google.

Harus diingat bahawa, bak kata tuan Wan Yusof sendiri,

Seo jangka panjang

Seo adalah satu strategi jangka masa panjang.

Bermakna, jika anda mula mengamalkan ilmu Seo pada kandungan entri blog anda hari ini, anda tidak akan nampak kesan yang ketara hari ini, atau esok atau lusa, kesannya mungkin anda boleh lihat dalam masa beberapa bulan lagi.

Ebook ini pula membantu laman web atau blog anda untuk tersenarai dalam carian dengan lebih baik.

eBook ini adalah seperti satu buku panduan yang boleh anda gunakan setiap kali anda hendak hasilkan entri dan inginkan ianya ditemui dalam enjin carian seperti Google.

Jadi, jika anda komited dalam dunia blogging, jika anda benar-benar mahu berkongsi ilmu dan informasi, jika anda mahu lebih ramai orang mendapat manfaat dari penulisan anda, belajarlah Seo dan amalkan Seo dari sekarang.

Dapatkan ebook belajar Seo ini sekarang

17 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge