idea nama domain yang sesuai

Idea nama domain yang sesuai

Published on :

Masalah nak cari idea nama domain yang sesuai ni biasanya dihadapi blogger yang pertama kali nak beli domain atau mereka yang beralih dari blogspot atau wordpress.com kepada self-hosted wordpress. Apa beza wordpress.com dengan self-hosted wordpress? baca ni >> beza wordpress.com dan wordpress.org Kebanyakkan yang upah saya untuk buat blog, selalu […]

tajuk ke isi kandungan

tu tajuk ke isi kandungan?

Published on :

Saya pelik dengan 1 group blogger ni, tajuk entri diorang panjang tak hengat, sampai saya tertanya-tanya, tu tajuk ke isi kandungan dah? Tajuk dia je dah menceritakan segalanya. Dah tak payah dah korang klik link dia tu, dah tau dah cerita pasal penyakit dia dah kurang sebab makan ubat ni […]

ebook belajar seo

ebook belajar Seo yang wajib dimiliki

Published on :

Kali ni saya nak kongsikan satu ebook belajar Seo yang telah saya miliki dan saya rasa semua pemilik laman web dan blogger terutamanya wajib miliki. Walaupun saya dah lama berblogging dan Seo bukanlah satu benda yang asing pada saya, tapi banyak juga perkara yang dapat saya belajar dan refresh buku […]

blogger pergi event

Perlukah blogger pergi event untuk berjaya?

Published on :

Mesti anda selalu nampak, atau dengar atau tahu yang ramai blogger pergi event sana sini, dan blogger tersebut bukanlah blogger yang cap ayam. Blogger terkenal. Jadi… perlukah blogger pergi event untuk menjadi blogger yang berjaya? Kalau tanya saya, saya akan jawab, tak perlu pun sebenarnya. Antara contoh yang saya boleh […]

Macam mana nak bagi keyword hijau dalam yoast

Published on :

Bukan sekali, bukan dua kali, tapi dah banyak kali terjadi dimana blogger lain tanya dengan saya, macam mana nak bagi keyword hijau dalam yoast atau macam mana nak dapatkan score hijau dalam Seo yoast. Yg ni ambik masa gak sbnrnye utk memahami dan menguasai… Bergantung kepada ilmu dan pengalaman seorang […]

turunkan bounce rate

Tips turunkan bounce rate blog

Published on :

Hai blogger, baru-baru ni saya ternampak status facebook seorang blogger yang bertanya Tip turunkan bounce rate blog. Jadi sebagai seorang blogger yang tak berapa nak baru dalam dunia blog, banyak pengalaman, eksperimen dan ilmu yang telah saya timba. Jadi, tak salah rasanya kalau saya kongsikan sedikit ilmu yang saya telah […]