bertukar kepada wordpress

Perlu ke bertukar kepada WordPress?

Published on :

Bila ada blogger tanya pendapat saya, “Perlu ke bertukar kepada WordPress?” Saya pasti akan jawab “tak perlu pun bertukar kepada WordPress“. Maka akan ada pertikaian disitu, sebab saya sendiri guna WordPress. Jadi kenapa saya kata tak perlu tukar kepada WordPress sedangkan saya sendiri guna WordPress dan ambil job untuk buat […]

idea nama domain yang sesuai

Idea nama domain yang sesuai

Published on :

Masalah nak cari idea nama domain yang sesuai ni biasanya dihadapi blogger yang pertama kali nak beli domain atau mereka yang beralih dari blogspot atau wordpress.com kepada self-hosted wordpress. Apa beza wordpress.com dengan self-hosted wordpress? baca ni >> beza wordpress.com dan wordpress.org Kebanyakkan yang upah saya untuk buat blog, selalu […]

tajuk ke isi kandungan

tu tajuk ke isi kandungan?

Published on :

Saya pelik dengan 1 group blogger ni, tajuk entri diorang panjang tak hengat, sampai saya tertanya-tanya, tu tajuk ke isi kandungan dah? Tajuk dia je dah menceritakan segalanya. Dah tak payah dah korang klik link dia tu, dah tau dah cerita pasal penyakit dia dah kurang sebab makan ubat ni […]

link entri terbaru bukan link blog croped

Beza link entri terbaru dan link blog

Published on :

Haish… sedih tengok bila ada jugak manusia, terutama blogger yang tak tahu beza antara link entri terbaru dan link blog. Sampaikan diana rashid suruh saya buat entri khas untuk jelaskan apa itu link entri terbaru dan link blog. Masyarakat kita malas membaca, baca bila terpaksa je… itupun kalau boleh skip, […]

design blog dan website

Berhenti kerja design blog dan website

Published on :

Berhenti kerja design blog dan website adalah benda yang saya rancang untuk tahun 2017 lepas klien design blog dan website terakhir yang saya buat pada tahun 2016. Sebab tu saya lebih fokus kepada menulis blog berbanding buat design blog dan website atau makeover blog. Saya bukanlah pakar buat laman web […]

blogger vs internet marketer

Blogger vs Internet Marketer

Published on :

Blogger vs Internet Marketer ? lawan ke? musuh ke? takdelah… Saya buat tajuk Blogger vs Internet Marketer sebab nak menunjukkan perbezaan antara blogger dan Intenet Marketer. Atau mungkin persamaan antara blogger dan Internet Marketer Siapakah Blogger? Kalau anda masuk blog sayablogger.com ni, pastinya anda adalah seorang blogger atau anda adalah […]