blogger boleh jadi kaya ebook
kisah blogger

Jadi blogger boleh kaya ke?

Boleh… Kalau jadi blogger boleh kaya, kenapa tak boleh pulak? Korang berikan sebab kenapa jadi blogger tak boleh jadi kaya? Dah 12 tahun saya jadi blogger, macam-macam perkara telah saya lalui. Macam-macam benda saya dah lihat. Saya dah lihat banyak blogger baru muncul, meminta ilmu dari blogger otai, kemudia bila naik mendadak, dari blogger jadi editor syarikat penerbitan, jadi blogger…

Continue Reading

blogger untuk buat review
kisah blogger

cabaran seorang blogger untuk buat review

Adalah penting untuk anda memilih Niche yang sesuai dengan kemampuan anda. Sebab, bila anda memilih Niche tu, anda mungkin perlu buat review untuk produk atau perkhidmatan tu. Jadi, Harini, saya nak tunjukkan dan kongsikan cabaran seorang blogger untuk buat review. Kenapa saya buat entri pasal cabaran seorang blogger untuk buat review ni? Sebab ramai orang pandang remeh akan cabaran seorang…

Continue Reading

motivasi untuk menulis blog
kisah blogger

Motivasi untuk menulis blog

Motivasi untuk menulis blog ni sangat penting, terutama sekali jika anda baru menceburkan diri dalam dunia blogging ni atau anda baru buat blog, macam dua blog saya ni iaitu sayablogger.com ni dan sayabukancikgu.com. Cabaran utama dalam dunia penulisan ni adalah Writer’s Block, yang bermaksud sama ada klita tak dapat menghasilkan penulisan baru atau tak dapat nak siapkan penulisan yang kita…

Continue Reading

buat blog fi
kisah blogger

Siapa yang kena buat blog?

Siapa yang kena buat blog? adakah Internet Marketer sahaja? adakah orang IT sahaja? saya suka bila ada orang tanya soalan ni. atau dia tanya ” perlu ke saya buat blog? ” tapi saya tak suka bila ada orang kata dia orang biasa dan tak perlu pun buat blog. Siapa yang kena buat blog? pada saya, semua orang. Kalau pengemis mampu…

Continue Reading

bertukar kepada wordpress
kisah blogger

Perlu ke bertukar kepada WordPress?

Bila ada blogger tanya pendapat saya, “Perlu ke bertukar kepada WordPress?” Saya pasti akan jawab “tak perlu pun bertukar kepada WordPress“. Maka akan ada pertikaian disitu, sebab saya sendiri guna WordPress. Jadi kenapa saya kata tak perlu tukar kepada WordPress sedangkan saya sendiri guna WordPress dan ambil job untuk buat blog dan website menggunakan WordPress, dan buat servis pindahkan blog…

Continue Reading