bertukar kepada wordpress

Perlu ke bertukar kepada WordPress?

Published on :

Bila ada blogger tanya pendapat saya, “Perlu ke bertukar kepada WordPress?” Saya pasti akan jawab “tak perlu pun bertukar kepada WordPress“. Maka akan ada pertikaian disitu, sebab saya sendiri guna WordPress. Jadi kenapa saya kata tak perlu tukar kepada WordPress sedangkan saya sendiri guna WordPress dan ambil job untuk buat blog dan website menggunakan WordPress, […]

idea nama domain yang sesuai

Idea nama domain yang sesuai

Published on :

Masalah nak cari idea nama domain yang sesuai ni biasanya dihadapi blogger yang pertama kali nak beli domain atau mereka yang beralih dari blogspot atau wordpress.com kepada self-hosted wordpress. Apa beza wordpress.com dengan self-hosted wordpress? baca ni >> beza wordpress.com dan wordpress.org Kebanyakkan yang upah saya untuk buat blog, selalu mintak idea nama domain yang […]

pengalaman berblog saya

Pengalaman berblog 12 tahun

Published on :

Sebenarnya saya tak tahu nak bagi tajuk apa untuk entri ni, cuma saya nak kongsikan apa yang saya nampak sepanjang saya jadi blogger selama 12 tahun. Jadi.. saya buatlah tajuk pengalaman berblog 12 tahun. Dah lama dah saya nak buat entri pengalaman berblog 12 tahun ni dah lama dah saya nak buat. Dah bertahun-tahun dah […]

tajuk ke isi kandungan

tu tajuk ke isi kandungan?

Published on :

Saya pelik dengan 1 group blogger ni, tajuk entri diorang panjang tak hengat, sampai saya tertanya-tanya, tu tajuk ke isi kandungan dah? Tajuk dia je dah menceritakan segalanya. Dah tak payah dah korang klik link dia tu, dah tau dah cerita pasal penyakit dia dah kurang sebab makan ubat ni Macam mana boleh tahu? Sebab […]

banyak blog

Berapa banyak blog saya ada?

Published on :

Well… dah ada yang mula bertanya¬†Berapa banyak blog saya ada? , jadi saya akan jawab di sini. Kenapa saya perlu jawab disini? Sebab akan datang bila ada orang tanya, saya akan bagi link entri ni je. Senang. Berapa banyak blog saya ada? Ok… berapa banyak blog saya ada? Jawapannya adalah… banyak… lebih dari yang anda […]

link entri terbaru bukan link blog croped

Beza link entri terbaru dan link blog

Published on :

Haish… sedih tengok bila ada jugak manusia, terutama blogger yang tak tahu beza antara link entri terbaru dan link blog. Sampaikan diana rashid suruh saya buat entri khas untuk jelaskan apa itu link entri terbaru dan link blog. Masyarakat kita malas membaca, baca bila terpaksa je… itupun kalau boleh skip, dia skip je… tu yang […]

duit dari blog

income dari blog

Published on :

Saya ternampak status Facebook Diana Rashid yang ditujukan kepada blogger pasal income dari blog. Diana Rashid tanya blogger… Memang income dari blog ni yang ada cuma dari adsense dan innity je ke?? Jadi… Oleh kerana saya blogger, saya beri jawapan kepada semua blogger, terutama yang baru buat blog, apa cara yang boleh digunakan untuk dapatkan […]

design blog dan website

Berhenti kerja design blog dan website

Published on :

Berhenti kerja design blog dan website adalah benda yang saya rancang untuk tahun 2017 lepas klien design blog dan website terakhir yang saya buat pada tahun 2016. Sebab tu saya lebih fokus kepada menulis blog berbanding buat design blog dan website atau makeover blog. SKIP TERUS KEPADA TOPIK Saya bukanlah pakar buat laman web atau […]

blogger vs internet marketer

Blogger vs Internet Marketer

Published on :

Blogger vs Internet Marketer ? lawan ke? musuh ke? takdelah… Saya buat tajuk Blogger vs Internet Marketer sebab nak menunjukkan perbezaan antara blogger dan Intenet Marketer. Atau mungkin persamaan antara blogger dan Internet Marketer Siapakah Blogger? Kalau anda masuk blog sayablogger.com ni, pastinya anda adalah seorang blogger atau anda adalah seorang yang minat untuk menjadi […]