Blogger vs Internet Marketer

Blogger vs Internet Marketer ? lawan ke? musuh ke? takdelah… Saya buat tajuk Blogger vs Internet Marketer sebab nak menunjukkan perbezaan antara blogger dan Intenet Marketer. Atau mungkin persamaan antara blogger dan Internet Marketer

blogger vs internet marketer

Siapakah Blogger?

blogger

Kalau anda masuk blog sayablogger.com ni, pastinya anda adalah seorang blogger atau anda adalah seorang yang minat untuk menjadi blogger.

Siapakah Internet Marketer?

internet marketer

Internet Marketer adalah individu yang menjalankan pemasaran dan Internet adalah medium utamanya.

Hari tu saya ternampak status facebook ahmad faizal, pasal persamaan Internet Marketer dan scammer. Jawapan beliau memang tak boleh blah… hehehehe

Blogger vs Internet Marketer

Blogger vs Internet Marketer, apakah perbezaan antara blogger dengan Internet Marketer yang juga dikenali sebagai IM?

Ini fakta paling ketara tentang perbezaan diantara blogger dan Internet Marketer.

Blog

Blogger pasti ada blog. Blogger apa yang tak ada blog? macam mana nak digelar sebagai blogger kalau tak ada blog?

Walaupun Internet Marketer menggunakan internet sebagai medium utama, tak semestinya mereka mempunyai blog, tapi kebanyakkannya ada laman web dan squeeze page.

Social network.

Kebanyakkan blogger, belum cukup mahir, rajin dan konsisten serta belum pandai memanfaatkan sepenuhnya rangkaian sosial yang ada di internet. ini kalau dikira nisbah antara bilangan blogger yang

Internet Marketer, ada yang guna banyak, sangat banyak rangkaian sosial, ada yang tak guna banyak rangkaian sosial, tapi mereka aktif dan memanfaatkan sepenuhnya social network yang ada, seperti twitter, instagram dan youtube.

Income

Kebanyakkan blogger tak tahu macam mana nak buat income dari blog, ada blogger yang buat blog, tulis blog, bukan untuk buat income, income pun tak lah besar mana dan kebanyakkan income blogger datang dari iklan dan review

Internet Marketer memang menggunakan internet untuk menjana pendapatan dan mereka memang target untuk buat income dari internet. Kebanyakkannya melalui komisen program affiliate. caranya boleh tengok kat sini

Revolusi.

Ok, walaupun blog ni baru lair, baby, kanak-kanak lagi, tapi saya, alongxp… dah bertahun dah terjebak dalam dunia blogging ni. Dan saya nampak, ramai blogger yang berevolusi dari sekadar blogger kepada Internet Marketer.

Blogger vs Internet Marketer

Persamaan? kedua-duanya adalah penulis, tapi secara jujurnya… Internet Marketer lebih hebat dalam penulisan sebab mereka berjaya menarik orang ramai untuk membeli. Kalau korang nak jadi sehebat internet marketer dan dapat income berkali ganda dari gaji kerja sepenuh masa sekarang, eloklah sedut ilmu kat sini

p/s: sape cepat dia dapat la… kan? link tu pun kecik je saya buat, sape yang betul-betul nak je akan nampak

3 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge