pengalaman berblog saya

Pengalaman berblog 12 tahun

Published on :

Sebenarnya saya tak tahu nak bagi tajuk apa untuk entri ni, cuma saya nak kongsikan apa yang saya nampak sepanjang saya jadi blogger selama 12 tahun. Jadi.. saya buatlah tajuk pengalaman berblog 12 tahun. Dah lama dah saya nak buat entri pengalaman berblog 12 tahun ni dah lama dah saya nak buat. Dah bertahun-tahun dah […]

tajuk ke isi kandungan

tu tajuk ke isi kandungan?

Published on :

Saya pelik dengan 1 group blogger ni, tajuk entri diorang panjang tak hengat, sampai saya tertanya-tanya, tu tajuk ke isi kandungan dah? Tajuk dia je dah menceritakan segalanya. Dah tak payah dah korang klik link dia tu, dah tau dah cerita pasal penyakit dia dah kurang sebab makan ubat ni Macam mana boleh tahu? Sebab […]

banyak blog

Berapa banyak blog saya ada?

Published on :

Well… dah ada yang mula bertanya¬†Berapa banyak blog saya ada? , jadi saya akan jawab di sini. Kenapa saya perlu jawab disini? Sebab akan datang bila ada orang tanya, saya akan bagi link entri ni je. Senang. Berapa banyak blog saya ada? Ok… berapa banyak blog saya ada? Jawapannya adalah… banyak… lebih dari yang anda […]

link entri terbaru bukan link blog croped

Beza link entri terbaru dan link blog

Published on :

Haish… sedih tengok bila ada jugak manusia, terutama blogger yang tak tahu beza antara link entri terbaru dan link blog. Sampaikan diana rashid suruh saya buat entri khas untuk jelaskan apa itu link entri terbaru dan link blog. Masyarakat kita malas membaca, baca bila terpaksa je… itupun kalau boleh skip, dia skip je… tu yang […]

duit dari blog

income dari blog

Published on :

Saya ternampak status Facebook Diana Rashid yang ditujukan kepada blogger pasal income dari blog. Diana Rashid tanya blogger… Memang income dari blog ni yang ada cuma dari adsense dan innity je ke?? Jadi… Oleh kerana saya blogger, saya beri jawapan kepada semua blogger, terutama yang baru buat blog, apa cara yang boleh digunakan untuk dapatkan […]

malas update

Jangan malas nak update

Published on :

Janganlah malas nak update, itulah yang saya nak ingatkan kepada pemilik blog wordpress. WordPress yang saya maksudkan kat sini adalah self-hosted wordpress, bukan wordpress yang kat wordpress.com tu ye. Apa beza antara wordpress self-hosted dengan wordpress yang kat wordpress.com? Secara ringkasnya, wordpress di wordpress.com tu anda boleh mula dengan percuma, tak perlu beli domain, tak […]

ebook belajar seo

ebook belajar Seo yang wajib dimiliki

Published on :

Kali ni saya nak kongsikan satu ebook belajar Seo yang telah saya miliki dan saya rasa semua pemilik laman web dan blogger terutamanya wajib miliki. Walaupun saya dah lama berblogging dan Seo bukanlah satu benda yang asing pada saya, tapi banyak juga perkara yang dapat saya belajar dan refresh buku ini. eBook belajar Seo ni […]

syarikat hosting terbaik

Cadangan syarikat hosting terbaik untuk blogger

Published on :

Patutnya tajuk entri ni saya nak tulis cadangan syartikat hosting terbaik untuk blogger yang baru nak berjinak-jinak dengan wordpress, tapi panjang sangatlah pulak kan? Jadi saya guna setakat cadangan syarikat hosting terbaik untuk blogger je. Walaupun saya telah berjinak-jinak dalam dunia blogger sejak 2006, tapi saya mula mengenali dan menggunakan hosting sejak tahun 2008. Sejak […]

blogger pergi event

Perlukah blogger pergi event untuk berjaya?

Published on :

Mesti anda selalu nampak, atau dengar atau tahu yang ramai blogger pergi event sana sini, dan blogger tersebut bukanlah blogger yang cap ayam. Blogger terkenal. Jadi… perlukah blogger pergi event untuk menjadi blogger yang berjaya? Kalau tanya saya, saya akan jawab, tak perlu pun sebenarnya. Antara contoh yang saya boleh beri, blogger yang gah namanya, […]

Macam mana nak bagi keyword hijau dalam yoast

Published on :

Bukan sekali, bukan dua kali, tapi dah banyak kali terjadi dimana blogger lain tanya dengan saya, macam mana nak bagi keyword hijau dalam yoast atau macam mana nak dapatkan score hijau dalam Seo yoast. Yg ni ambik masa gak sbnrnye utk memahami dan menguasai… Bergantung kepada ilmu dan pengalaman seorang blogger tu dalam dunia blogging […]