link entri terbaru bukan link blog croped

Beza link entri terbaru dan link blog

Published on :

Haish… sedih tengok bila ada jugak manusia, terutama blogger yang tak tahu beza antara link entri terbaru dan link blog. Sampaikan diana rashid suruh saya buat entri khas untuk jelaskan apa itu link entri terbaru dan link blog. Masyarakat kita malas membaca, baca bila terpaksa je… itupun kalau boleh skip, dia skip je… tu yang […]

duit dari blog

income dari blog

Published on :

Saya ternampak status Facebook Diana Rashid yang ditujukan kepada blogger pasal income dari blog. Diana Rashid tanya blogger… Memang income dari blog ni yang ada cuma dari adsense dan innity je ke?? Jadi… Oleh kerana saya blogger, saya beri jawapan kepada semua blogger, terutama yang baru buat blog, apa cara yang boleh digunakan untuk dapatkan […]

malas update

Jangan malas nak update

Published on :

Janganlah malas nak update, itulah yang saya nak ingatkan kepada pemilik blog wordpress. WordPress yang saya maksudkan kat sini adalah self-hosted wordpress, bukan wordpress yang kat wordpress.com tu ye. Apa beza antara wordpress self-hosted dengan wordpress yang kat wordpress.com? Secara ringkasnya, wordpress di wordpress.com tu anda boleh mula dengan percuma, tak perlu beli domain, tak […]