ebook belajar seo

ebook belajar Seo yang wajib dimiliki

Published on :

Kali ni saya nak kongsikan satu ebook belajar Seo yang telah saya miliki dan saya rasa semua pemilik laman web dan blogger terutamanya wajib miliki. Walaupun saya dah lama berblogging dan Seo bukanlah satu benda yang asing pada saya, tapi banyak juga perkara yang dapat saya belajar dan refresh buku ini. eBook belajar Seo ni […]

syarikat hosting terbaik

Cadangan syarikat hosting terbaik untuk blogger

Published on :

Patutnya tajuk entri ni saya nak tulis cadangan syartikat hosting terbaik untuk blogger yang baru nak berjinak-jinak dengan wordpress, tapi panjang sangatlah pulak kan? Jadi saya guna setakat cadangan syarikat hosting terbaik untuk blogger je. Walaupun saya telah berjinak-jinak dalam dunia blogger sejak 2006, tapi saya mula mengenali dan menggunakan hosting sejak tahun 2008. Sejak […]

blogger pergi event

Perlukah blogger pergi event untuk berjaya?

Published on :

Mesti anda selalu nampak, atau dengar atau tahu yang ramai blogger pergi event sana sini, dan blogger tersebut bukanlah blogger yang cap ayam. Blogger terkenal. Jadi… perlukah blogger pergi event untuk menjadi blogger yang berjaya? Kalau tanya saya, saya akan jawab, tak perlu pun sebenarnya. Antara contoh yang saya boleh beri, blogger yang gah namanya, […]

Macam mana nak bagi keyword hijau dalam yoast

Published on :

Bukan sekali, bukan dua kali, tapi dah banyak kali terjadi dimana blogger lain tanya dengan saya, macam mana nak bagi keyword hijau dalam yoast atau macam mana nak dapatkan score hijau dalam Seo yoast. Yg ni ambik masa gak sbnrnye utk memahami dan menguasai… Bergantung kepada ilmu dan pengalaman seorang blogger tu dalam dunia blogging […]

iklan di blog

Perlu ke pasang iklan di blog?

Published on :

Ada blogger, nak kata blogger baru, taklah baru sangat, agak lama mula bertanya Perlu ke pasang iklan di blog? Pada saya, ia soalan atau topik yang bagus untuk dibincangkan atau ditulis di blog. Kalau tanya saya, jawapan saya sangatlah subjektif atau ayat mudahnya ‘ terpulang ‘ kepada pemilik blog. Pada saya, menulis blog memerlukan satu […]

upload video di blog

upload video di blog

Published on :

Sorang client webdesign saya whatsapp saya, nak tanya boleh ke nak upload video di blog wordpressnye. Bila datang mode particular saya, saya akan tanyalah nak letak dalam post ke? Sebab kalau kata nak upload je, tak jadi masalah, sebab ada sesetengah orang upload, lepastu dia share link video tu kepada orang lain, bukan share dalam […]