ebook belajar seo
Tips Blogging

ebook belajar Seo yang wajib dimiliki

Kali ni saya nak kongsikan satu ebook belajar Seo yang telah saya miliki dan saya rasa semua pemilik laman web dan blogger terutamanya wajib miliki. Walaupun saya dah lama berblogging dan Seo bukanlah satu benda yang asing pada saya, tapi banyak juga perkara yang dapat saya belajar dan refresh buku ini. eBook belajar Seo ni sesuai untuk semua blogger, tak…

Continue Reading

syarikat hosting terbaik
Teknikal Blog

Cadangan syarikat hosting terbaik untuk blogger

Patutnya tajuk entri ni saya nak tulis cadangan syartikat hosting terbaik untuk blogger yang baru nak berjinak-jinak dengan wordpress, tapi panjang sangatlah pulak kan? Jadi saya guna setakat cadangan syarikat hosting terbaik untuk blogger je. Walaupun saya telah berjinak-jinak dalam dunia blogger sejak 2006, tapi saya mula mengenali dan menggunakan hosting sejak tahun 2008. Sejak 2008 sehingga 2017, saya telah…

Continue Reading

blogger pergi event
Tips Blogging

Perlukah blogger pergi event untuk berjaya?

Mesti anda selalu nampak, atau dengar atau tahu yang ramai blogger pergi event sana sini, dan blogger tersebut bukanlah blogger yang cap ayam. Blogger terkenal. Jadi… perlukah blogger pergi event untuk menjadi blogger yang berjaya? Kalau tanya saya, saya akan jawab, tak perlu pun sebenarnya. Antara contoh yang saya boleh beri, blogger yang gah namanya, blognya hampir semua orang tahu…

Continue Reading

Tips Blogging

Macam mana nak bagi keyword hijau dalam yoast

Bukan sekali, bukan dua kali, tapi dah banyak kali terjadi dimana blogger lain tanya dengan saya, macam mana nak bagi keyword hijau dalam yoast atau macam mana nak dapatkan score hijau dalam Seo yoast. Yg ni ambik masa gak sbnrnye utk memahami dan menguasai… Bergantung kepada ilmu dan pengalaman seorang blogger tu dalam dunia blogging Tapi saya share jugak cara…

Continue Reading

iklan di blog
Tips Blogging

Perlu ke pasang iklan di blog?

Ada blogger, nak kata blogger baru, taklah baru sangat, agak lama mula bertanya Perlu ke pasang iklan di blog? Pada saya, ia soalan atau topik yang bagus untuk dibincangkan atau ditulis di blog. Kalau tanya saya, jawapan saya sangatlah subjektif atau ayat mudahnya ‘ terpulang ‘ kepada pemilik blog. Pada saya, menulis blog memerlukan satu effort yang agak tinggi. Sebab…

Continue Reading