tulis panjang-panjang

macam mana nak tulis panjang-panjang?

Published on :

Salah satu tips seo terbaik adalah, panjang entri mesti lebih 300 patah perkataan. Macam mana nak tulis panjang-panjang sampai lebih 300 patah perkataan tu? Mungkin benda ni agak susah terutama sekali kalau korang masih baru dalam dunia penulisan. Mungkin korang dah puas cari cara macam mana nak membolehkan korang untuk […]

bertukar kepada wordpress

Perlu ke bertukar kepada WordPress?

Published on :

Bila ada blogger tanya pendapat saya, “Perlu ke bertukar kepada WordPress?” Saya pasti akan jawab “tak perlu pun bertukar kepada WordPress“. Maka akan ada pertikaian disitu, sebab saya sendiri guna WordPress. Jadi kenapa saya kata tak perlu tukar kepada WordPress sedangkan saya sendiri guna WordPress dan ambil job untuk buat […]

idea nama domain yang sesuai

Idea nama domain yang sesuai

Published on :

Masalah nak cari idea nama domain yang sesuai ni biasanya dihadapi blogger yang pertama kali nak beli domain atau mereka yang beralih dari blogspot atau wordpress.com kepada self-hosted wordpress. Apa beza wordpress.com dengan self-hosted wordpress? baca ni >> beza wordpress.com dan wordpress.org Kebanyakkan yang upah saya untuk buat blog, selalu […]

tajuk ke isi kandungan

tu tajuk ke isi kandungan?

Published on :

Saya pelik dengan 1 group blogger ni, tajuk entri diorang panjang tak hengat, sampai saya tertanya-tanya, tu tajuk ke isi kandungan dah? Tajuk dia je dah menceritakan segalanya. Dah tak payah dah korang klik link dia tu, dah tau dah cerita pasal penyakit dia dah kurang sebab makan ubat ni […]

link entri terbaru bukan link blog croped

Beza link entri terbaru dan link blog

Published on :

Haish… sedih tengok bila ada jugak manusia, terutama blogger yang tak tahu beza antara link entri terbaru dan link blog. Sampaikan diana rashid suruh saya buat entri khas untuk jelaskan apa itu link entri terbaru dan link blog. Masyarakat kita malas membaca, baca bila terpaksa je… itupun kalau boleh skip, […]

duit dari blog

income dari blog

Published on :

Saya ternampak status Facebook Diana Rashid yang ditujukan kepada blogger pasal income dari blog. Diana Rashid tanya blogger… Memang income dari blog ni yang ada cuma dari adsense dan innity je ke?? Jadi… Oleh kerana saya blogger, saya beri jawapan kepada semua blogger, terutama yang baru buat blog, apa cara […]

malas update

Jangan malas nak update

Published on :

Janganlah malas nak update, itulah yang saya nak ingatkan kepada pemilik blog wordpress. WordPress yang saya maksudkan kat sini adalah self-hosted wordpress, bukan wordpress yang kat wordpress.com tu ye. Apa beza antara wordpress self-hosted dengan wordpress yang kat wordpress.com? Secara ringkasnya, wordpress di wordpress.com tu anda boleh mula dengan percuma, […]